Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

ΥΓΕΙΑ

ΥΓΕΙΑ
1. Το απόλυτο και υπέρτατο αγαθό της Υγείας και της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας υγειονομικής φροντίδας είναι αποκλειστική αρμοδιότητα και υποχρέωση της Πολιτείας και του Κράτους. Το κράτος οφείλει να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη πρόσβαση κάθε Έλληνα πολίτη στις υπηρεσίες υγειονομικής φροντίδας, με σκοπό την εξασφάλιση καλής υγείας όλων των πολιτών καθώς και της υγειονομικής ασφάλειας της χώρας.
2. Επιτρέπεται η λειτουργία ιδιωτικών ιδρυμάτων και φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας σε συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες υγείας και με......

τελικό σκοπό την αποτελεσματικότερη παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες και ταυτόχρονα τη βελτίωση των συνθηκών της υγειονομικής περίθαλψης.
3. Δίνεται το δικαίωμα της ιδιωτικής ασφάλισης σε όλους τους πολίτες κατόπιν επιλογής τους σε ιδιωτικούς ασφαλιστικούς φορείς οι οποίοι όμως εποπτεύονται άμεσα απο το κράτος για την ορθή λειτουργία τους και τη νόμιμη παρουσία τους στο χώρο της υγείας. Υπάλληλοι του δημόσιου ή και του ιδιωτικού τομέα έχουν το δικαίωμα της επιλογής ασφάλισής τους σε όποιο ασφαλιστικό φορέα επιθυμούν.
4. Το σύνολο των ασφαλιστικών φορέων και παρόχων υγείας και υγειονομικής φροντίδας ελέγχεται σε όλες τις βαθμίδες τους απο τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου