Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ [1]

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ [1]
1. Φυσικά Πρόσωπα. Καταργείται η υποβολή φορολογικής δήλωσης για τους μισθωτούς και συνταξιούχους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Οι εργοδότες είτε δημόσιο είτε ιδιώτες υποχρεούνται στην ηλεκτρονική αποστολή των Βεβαιώσεων Αποδοχών των εργαζομένων στο τέλος του οικονομικού έτους, στο Υπουργείο Οικονομικών και στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Οι παραπάνω υπόχρεοι μισθωτοί και συνταξιούχοι υποχρεούνται στην υποβολή συμπληρωματικής δήλωσης μόνο σε.....
περίπτωση που έχουν εισοδήματα και απο άλλες πηγές όπως ενοίκια, άλλες αμοιβές κ.ο.κ. Ως αφορολόγητο όριο για τη συγκεκριμένη ομάδα φορολογουμένων μισθωτών και συνταξιούχων, καθορίζεται το ποσό των 12.000 ευρώ για τον άγαμο, 18.000 ευρώ για τον έγγαμο, 22.000 για τον έγγαμο με ένα τέκνο, 25.000 ευρώ για τον έγγαμο με δύο τέκνα, 28.000 για τον έγγαμο με τρία τέκνα, κ.ο.κ. Το αφορολόγητο ποσό προσαρμόζεται κατά περίπτωση ανάλογα με τις διαμορφούμενες ανάγκες αξιοπρεπούς διαβίωσης του ατόμου και της οικογένειας.
2. Επιχειρήσεις. Καθιερώνεται γενικά η ηλεκτρονική σύνδεση των ταμειακών μηχανών των επιχειρήσεων με τη Γενική Γραμματεία Εσόδων και Πληροφοριακών Συστημάτων. Με την πραγματοποίηση της συναλλαγής στο κατάστημα ή την επιχείρηση, αυτόματα χρεώνεται το ποσό του ΦΠΑ που θα πρέπει να αποδοθεί απο την επιχείρηση προς το κράτος. Στο τέλος κάθε μήνα, οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να πιστώσουν το συγκεκριμένο λογαριασμό του δημοσίου με το ποσό του ΦΠΑ που θα πρέπει να καταβάλλουν ώστε να ολοκληρωθεί η χρεωπίστωση. Ο συντελεστής φόρου κερδών κυμαίνεται ανάλογα με την επιχείρηση απο 15-35%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου