Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ [1]

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ [1]
1. Τροποποίηση του Συντάγματος ως προς την τιμωρία αυτών που αποδεδειγμένα έχουν βλάψει τα συμφέροντα της χώρας και του λαού, με πράξεις που απο τη δικαιοσύνη κρίνονται ως πράξεις εσχάτης προδοσίας κατά του λαού και του έθνους. Η τιμωρία αυτών που αποδεδειγμένα έχουν διαπράξει το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας για τη χώρα και το λαό, συνίσταται σε α) δήμευση όλης της κινητής και ακίνητης περιουσίας του ενόχου και......
απόδοσή της στο κράτος, β) ισόβια φυλάκιση.
2. Τροποποίηση του νόμου που αφορά στη δυνατότητα ενός πολίτη που αποδεδειγμένα αδυνατεί να εκπροσωπηθεί απο δικηγόρο λόγω οικονομικής του αδυναμίας προκειμένου να ανταποκριθεί στα έξοδα δικαστηρίου και νομικής υποστήριξης. Να δίνεται η δυνατότητα νομικής υποστήριξης του πολίτη, κατόπιν αίτησής του και αποδεδειγμένης αδυναμίας του να ανταποκριθεί στα νομικά και δικαστικά έξοδα, απο νομικό σύμβουλο που θα ορίζει ο κατά τόπους δικηγορικός σύλλογος. Με βάση το Σύνταγμα, όλοι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα της νομικής εκπροσώπησής τους ενώπιον της δικαιοσύνης, και στην περίπτωση που αδυνατούν να την εξασφαλίσουν με ίδια έξοδα, θα μπορούν να εκπροσωπηθούν ανέξοδα με τη συμβολή εκπροσώπων των δικηγορικών συλλόγων.
3. Σε περιπτώσεις πρόθεσης έκδοσης νόμων απο την κυβέρνηση για τους οποίους υπάρχει έστω υπόνοια Αντισυνταγματικότητας, με αυτεπάγγελτη διαδικασία, το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο θα έχει τη δυνατότητα, "παγώματος" ψήφισης του νόμου, μέχρις αποδείξεως της Συνταγματικότητάς του.
4. Τα δικαστικά όργανα της χώρας, το Ανώτατο Δικαστήριο και οι αρμόδιες δικαστικές αρχές, υποχρεούνται σε περιπτώσεις διαπίστωσης παραβίασης νόμων, διατάξεων, κανονισμών και άλλων προβλεπομένων απο το Σύνταγμα, απ' όπου και εάν προέρχονται, να επεμβαίνουν αυτεπάγγελτα, να αποκαθιστούν την έννομη τάξη, και να αποτρέπουν τη διάπραξη εγκλημάτων ή την πρόθεση διάπραξης παρόμοιων εγκλημάτων. Η αυτεπάγγελτη αυτή δυνατότητα λειτουργίας των δικαστικών οργάνων της χώρας, σκοπό έχει την προάσπιση και εφαρμογή του Συντάγματος της χώρας προς όφελος του λαού και του έθνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου