Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ - ΕΡΤ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ - ΕΡΤ
Επανασύσταση της ΕΡΤ (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση) ως ανώνυμη εταιρεία δημοσίου δικαίου, η οποία αντιπροσωπεύεται απο ένα και μόνο κανάλι τηλεόρασης πανελλαδικής εμβέλειας με την ονομασία Ελληνική Τηλεόραση (Ε.Τ) και με μία μόνο συχνότητα FM με την ονομασία Ελληνική Ραδιοφωνία (Ε.ΡΑ). Έδρα της η Αθήνα, με παραρτήματα-στούντιο εκπομπών στην έδρα κάθε διοικητικής περιφέρειας της χώρας. Διοικείται απο ενδεκαμελές διοικητικό συμβούλιο που αποτελείται απο ......
τις θέσεις: Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος, απο δύο εκπροσώπους των υπουργείων οικονομικών, επικοινωνιών, εσωτερικών και δύο εκπροσώπους του σωματείου των εργαζομένων (ένα απο κάθε φορέα, Ε.Τ, Ε.ΡΑ). Η θητεία του Δ.Σ είναι τριετής και μπορεί να ανανεωθεί. Τον Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο, Διευθύνοντα Σύμβουλο και τους εκπροσώπους των υπουργείων τους διορίζει η κυβέρνηση. Στη διοίκηση της Ε.ΡΑ, τοποθετείται πενταμελής Συντονιστική Επιτροπή Λειτουργίας η οποία είναι υπεύθυνη για το σύνολο της λειτουργίας του φορέα Ε.ΡΑ. Όλες οι προσλήψεις του προσωπικού διενεργούνται απο το ΑΣΕΠ, κατόπιν σχετικής προκήρυξης του φορέα. Οι προσλήψεις γίνονται με τη σχέση εργασίας αορίστου χρόνου.
Στην ΕΡΤ ανήκουν το σύνολο των συχνοτήτων της χώρας. Η ΕΡΤ είναι ο αρμόδιος φορέας που αδειοδοτεί τα ιδιωτικά κανάλια πανελλαδικής ή τοπικής εμβέλειας βάσει σχετικών νομοθετικών διατάξεων και προυποθέσεων του νόμου. Καθορίζεται ένα εφάπαξ ποσό ανα έτος για την χορήγηση συχνοτήτων.
Αρμόδιο για τη χορήγηση άδειας λειτουργίας τηλεοπτικού ή ραδιοφωνικού σταθμού είναι το Δ.Σ της ΕΡΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου