Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ [2]

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ [1]

Κατάργηση όλων των Δήμων της χώρας. Ο θεσμός του Δήμου καταργείται και καθιερώνεται ο Νομός και τα Δημοτικά Διαμερίσματα (πρώην Δήμοι).
Η διαίρεση της χώρας διακρίνεται σε 13 περιφέρειες και σε 52 νομούς. Καταργούνται οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Η κεντρική κυβέρνηση διορίζει τους Διοικητές των Νομών και τους περιφερειάρχες.
Νομαρχιακό Συμβούλιο: Πλαισιώνει τον Διοικητή του Νομού. Αποτελείται απο το Διοικητικό Συμβούλιο που συγκροτείται απο τον Πρόεδρο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, το Επιστημονικό Συμβούλιο (7 μέλη) και απο 1 μέλος που προτείνεται απο......
κάθε Δημοτικό διαμέρισμα (πρώην Δήμοι). Ο Πρόεδρος, ο Διευθύνων Σύμβουλος και το Επιστημονικό Συμβούλιο διορίζεται απο την κεντρική κυβέρνηση ύστερα απο πρόταση του Διοικητή του Νομού.
Περιφερειακό Συμβούλιο: Αποτελείται απο τον Διοικητή της Περιφέρειας, τον Αντιπεριφερειάρχη και τους διοικητές των Νομών της Περιφέρειας.
Ο διοικητής της Περιφέρειας υποβάλλει κατ' έτος προυπολογισμό περιφέρειας καθώς και οικονομικό και διοικητικό απολογισμό στην κεντρική κυβέρνηση.
Προμήθειες και Λειτουργικές δαπάνες της Περιφέρειας.
Όλες οι λειτουργικές δαπάνες της Περιφέρειας αποφασίζονται απο τον Διοικητή της Περιφέρειας κατόπιν σχετικών εισηγήσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, και αποστέλλονται προς υλοποίηση απο την κεντρική κυβέρνηση. Η κεντρική κυβέρνηση συλλέγει κατ' έτος το σύνολο των αναγκαίων προμηθειών, δαπανών της κάθε περιφέρειας υπο μορφή προτεινόμενου υποβαλλόμενου προυπολογισμού κάθε περιφέρειας και προβαίνει στις αναγκαίες προκηρύξεις, διαγωνισμούς προμήθειας υλικών και υπηρεσιών προς ικανοποίηση των αναγκών των Περιφερειών. Ενδεικτικά, για την εξασφάλιση των υπηρεσιών καθαριότητας κάθε Νομού, η Περιφερειακή Διοίκηση συντάσσει ενδεικτικό προυπολογισμό κατ' έτος και τον υποβάλλει στην κεντρική κυβέρνηση προς υλοποίηση. Η κεντρική κυβέρνηση προκηρύσσει πανελλαδικό διαγωνισμός ανάληψης του συγκεκριμένου έργου προς ικανοποίηση των αναγκών καθαριότητας της επικράτειας σε επίπεδο νομών και περιφέρειας.
Όλα τα έσοδα της περιφέρειας απο τέλη και δασμούς που εισπράττονται απο τους νομούς καταβάλλονται στην κεντρική κυβέρνηση αφού αφαιρεθούν οι λειτουργικές δαπάνες της περιφέρειας και των νομών (δαπάνες διοίκησης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου