Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ [1]

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ [1]

Ίδρυση Φαρμακευτικών Ανωνύμων Εταιρειών ανά Περιφέρεια της χώρας. Στη νέα ανώνυμη εταιρεία συμμετέχουν ισότιμα όλοι οι επαγγελματίες φαρμακοποιοί οι οποίοι διαθέτουν και λειτουργούν φαρμακεία στις πόλεις και περιοχές της συγκεκριμένης περιφέρειας. Η συμμετοχή τους στην Φ.Α.Ε (Φαρμακευτική Ανώνυμη Εταιρεία) γίνεται με απόκτηση μετοχών ίσου αριθμού για......
όλους τους συμμετέχοντες μετόχους. Οι μέτοχοι φαρμακοποιοί, συμμετέχουν ισότιμα και στα κέρδη και στις ζημιές της εταιρείας.
Η Φ.Α.Ε, προμηθεύεται κεντρικά τα αναγκαία φάρμακα και προιόντα και τα διανέμει στα λειτουργούντα υποκαταστήματα φαρμακεία κατόπιν καταγραφής των αναγκών σε φάρμακα και προιόντα ανά φαρμακείο. Μ' αυτό τον τρόπο πετυχαίνει μειωμένη τιμή προμήθειας και καλύτερους όρους συναλλαγών με την προμηθεύουσα εταιρεία παραγωγής και εμπορίας φαρμάκων.
Σε δεύτερο χρόνο οι Φ.Α.Ε, έχουν το δικαίωμα ίδρυσης και λειτουργίας βιομηχανιών παραγωγής φαρμάκων και άλλων παρεμφερών προιόντων.
Τα υποκαταστήματα-φαρμακεία της Φ.Α.Ε λειτουργούν οι μέτοχοι φαρμακοποιοί στο επάγγελμα ως εργαζόμενοι οι ίδιοι ή άλλοι προσλαμβανόμενοι φαρμακοποιοί απο την Φ.Α.Ε ως υπάλληλοι.
Η Φ.Α.Ε διαθέτει κεντρικές αποθήκες φαρμάκων και προιόντων απο τις οποίες γίνεται η διανομή στα υποκαταστήματα-φαρμακεία.
Η δημιουργία δικτύου φαρμακείων έχει ως τελικό σκοπό την απόλυτη γεωγραφική κάλυψη των πόλεων της περιφέρειας στις φαρμακευτικές ανάγκες των πολιτών. Το ωράριο λειτουργίας καθορίζεται σε συνεργασία με το αντίστοιχο υπουργείο υγείας κατόπιν σχετικών προτάσεων των Φ.Α.Ε. Ευθύνη του κράτους και της Φ.Α.Ε είναι η πλήρης κάλυψη των φαρμακευτικών αναγκών των πολιτών επι 24ώρου βάσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου